Categorieën
Recent sociale media post zelfgenezing

Begrijpen waarom gewoonten beginnen, is eerste stap!

Gedrag ontstaat niet in een leegte. Alles wat je doet heeft een doel, een reden waarom. Waarom “het” begon. Het is zo belangrijk om gewoonten te begrijpen.

Gewoonten zijn aangeleerd – als je een beloning hebt ontvangen omdat je eenmaal een gedrag hebt vertoond, ben je eerder geneigd om dat gedrag opnieuw uit te voeren. Zo beginnen gewoonten, goed of slecht.

Als je vriend je bijvoorbeeld prees omdat je vroeg opstond om te gaan joggen, als zijn lof een beloning voor je was, sta je waarschijnlijk morgen op en ga je nog een keer joggen in de hoop dat hij je inspanningen opnieuw zal prijzen.

Aan de andere kant, als je bent opgegroeid waar je alleen aandacht, validatie of eigenwaarde voelde toen je een relatie had, kan gedrag hier negatief worden gevormd.

Met andere woorden, je kunt beginnen relaties na te jagen om een ​​leegte op te vullen en waarde te voelen waardoor je een giftige gewoonte krijgt.

Erkennen waarom jouw gewoonten er zijn en hoe ze zijn begonnen, is belangrijk om ze ofwel als een gezond onderdeel van jouw leven te vormen, ofwel ze uit jouw leven te verwijderen.

Deel en geef het je visie.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren