Ben je hersteld van het emotioneel misbruik door een narcist(e)?

Narcistische mensen knokken altijd met het feit dat de rest van de wereld niet om hen draait.

Ze slagen daarin anderen daarvan te overtuigen. Maanden nadat de narcist vertrokken is naar een nieuwe prooi blijven ze obsessief bezig met de narcist. Ze blijven zich afvragen of zijzelf geen narcist zijn? Wat had ik moeten doen? Zullen ze terugkeren? Meestal ook is er een diagnose of de partner al dan niet een narcist was? Ze willen klaarheid. Klaarheid helpt maar nooit werkt de narcist daaraan mee tenzij hij er baat bij heeft. Welk belang heeft de narcist dat jouw herstel van emotioneel misbruik door een narcist(e) zou starten? Geen enkel.

Maar jij wel. Voor je geliefde, voor jezelf enz.

Waar je wel kan beginnen dat is bij jezelf vaststellen of je hersteld bent van het emotioneel misbruik door een narcist(e).

Hoe zijn jouw denkpatronen, wat zijn jouw gevoelens en hoe gedraag je je nu.

In dit artikel heb ik het niet over de narcist maar over jouw herstel van emotioneel misbruik door een narcist(e). Het is gewoon dat personen die narcistisch en emotioneel misbruik beleven, in stilte lijden of zelfs niet weten dat een narcist(e) hen misbruikt.

Omdat narcisten top manipulators zijn, zijn ze lastig te herkennen.

Narcistisch slachtoffer syndroom is een term die door beroepsbeoefenaren in de geestelijke gezondheidszorg personen beschrijft die een narcist benadeelt in die zin dat negatieve effecten op lange termijn onoverkomelijk eruitzien voor het slachtoffer.

Voordat we kunnen genezen, moeten we de tekenen identificeren. Als die tekenen er zijn moet je van genezing een prioriteit maken. Spreek af met uw huisarts voor een chech-up. Daarna kan uw huisarts u doorverwijzen naar de meest geschikte hulpverlening.

Deze teksten zijn niet bedoeld om zelf een gezondheidsdiagnose te stellen. Stel ook geen diagnose bij een ander tenzij je de beroepskwalificaties hebt. Als u denkt dat u of een persoon die u kent voldoet aan wat jij hier uit leert, zoek dan de hulp van een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Als je je gedachten en inzichten wilt delen, deel deze dan in het opmerkingen gedeelte onderaan. Ik hoop dat je dit artikel nuttig zal vinden. Klik hier als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft.

Hier zijn signalen die er opwijzen dat je niet hersteld bent van het emotioneel misbruik door een narcist(e)?

1. Constant aan jezelf twijfelen.

Een narcist programmeert jou vanaf het begin om aan jezelf te twijfelen. Ze zijn meesters in een liefdesbombardement totdat hun slachtoffer afhankelijk is van complimenten, cadeau’s, aandacht, liefdesbommen.

Als je niet bekend bent met de term liefdesbombardementen, betekent het om een ​​persoon te beïnvloeden door middel van demonstraties van aandacht en genegenheid. Het is logisch dat een persoon zelftwijfel ervaart zodra de narcist hun gestage stroom van genegenheid en bevestiging wegneemt.

hersteld van emotioneel misbruik door een narcist VKoN informatie tools werktuigen voor slachtoffers van narcisme johanpersyn.com

2. Opnieuw vertrouwen voelt als onmogelijk.

Als je last hebt van narcistische mishandeling, is de mogelijkheid groot dat je het moeilijk vindt om anderen en zelfs jezelf te vertrouwen. Laten we niet aannemen dat de wereld een veilige en een bedachtzame plek is. Zker liggen er nog narcisten op de loer om je kwetsbaarheden uit te buiten. Vergeet nooit meer : Vertrouwen moet verdiend vorden.

Als je je in een isolement bevindt, kan dit een teken zijn dat er ruimte is voor groei. Ga er niet vanuit dat mensen gezond voor je zijn, alleen maar omdat je ze voor altijd hebt gekend of als ze familie zijn. Begin klein en luister naar je intuïtie. Als u denkt dat uw intuïtie onbetrouwbaar is, is het tijd om de hulp in te roepen van een beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg.

3. Alles voelt hopeloos.

Kent u de term hoovering – stofzuigen? Het “hoover” manoeuvre is een poging om te zien of een doelwit/slachtoffer van mishandeling kan worden hergevangen in een andere cyclus van mishandeling. met als gevolg dat de persoon die misbruik maakt, een gevoel van macht en controle opeist door pijn te veroorzaken bij een doelwit.

Deze pijn kan emotioneel en fysiek zijn. Gevoelens van hopeloosheid ontstaan ​​indien een narcist zijn slachtoffer terug hoop geeft met een nieuw liefdesbombardement. Heb je de banden met de narcist verbroken? Als je dat niet hebt gedaan, is dit een reden waarom je je hopeloos voelt.

4. Jezelf de schuld geven.

Laten we hier beginnen. Het is niet jouw schuld. Tijdens je ervaring met de narcist, voelde je de noodzaak om samen te werken met de narcist om tenminste een gevoel van controle te behouden. Het is niet jouw schuld dat je dit voelde. We maken ongezonde compromissen alleen maar om te voelen dat we niet helemaal machteloos zouden zijn. Houd er ook rekening mee dat narcisten schuld, plichtsgevoel, trouw en schaamte gebruiken als wapens om hun slachtoffers onder controle te houden.

Zeg dit 70 x hardop: “Het is niet mijn fout dat een narcist zich een weg baant in mijn leven. Ik zal leren van mijn ervaring en mijzelf inzetten om een zo volledig mogelijk leven uit te voeren. ”

5. Je voelt je verward.

Gasverlichting betekent iemand manipuleren met psychologische middelen zodat deze zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel trekt. Narcisten zijn hier deskundige in. Ze hebben deze praktijken beoefend sinds hun kinderjaren. Journaling is een geweldige remedie om uit te zoeken waar je verwarring of gevoelens vandaan kunnen komen.

Schrijven een goede manier om je gedachten te begrijpen. Probeer dit, pak een vel papier en een pen, of open een leeg document en schrijf een korte maar eerlijke reflectie over waarom je je in de war voelde.

Laat de woorden vloeien zonder kritiek of oordeel. Nadat u klaar bent met schrijven, leest u het opnieuw voor uzelf. Heb je antwoorden gevonden? Als dit niet het geval is, probeert u het binnenkort opnieuw. Probeer diep te gaan. De antwoorden zitten in jou. Hier is een hint, je verwarring en gevoelens komen niet door jou. Het gefluister komt van de narcist.

 

Of je het wilt of niet, het gewicht van narcistisch misbruik ligt altijd op je schouders.

En het wordt niet lichter zomaar. Onthoud dit. Er zal geen dag zijn waarop je niet hoeft te worstelen om dit gewicht te dragen. Hopelijk hoef je het niet alleen te dragen. Zeker is als je het niet opgeeft dat de wond een litteken zal worden. Maar er zal niet onmiddellijk vrede en troost zijn. In de meeste gevallen ga je dienen te scheiden en waar het kan zo weinig mogelijk contact.

Hoe spoediger je dit beseft, hoe beter. Houd je hoofd hoog, wat er ook plaatsvindt. Struikel van nederlaag naar nederlaag totdat je de overwinning behaalt. Mis je weg niet naar genezen. Niet zeuren. Huilen kan verlichting brengen, zeker als je dit doet bij een vertrouwvolle vriend. Blijf gewoon de ene voet voor de andere zetten. En sommige dagen heb je het geluk om het gewicht van het narcistisch misbruik op je schouders te vergeten…

Ben je genezen van narcistisch misbruik? Heb je tips die iemand kunnen helpen die het nu moeilijk heeft? Deel het nu in de commentarensectie.

Ik hoop dat je dit nuttig hebt gevonden. Klik hier als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft.

Groeten,

Johan Persyn

Aanverwante teksten

Verlamd van angst herstellen na seksueel misbruik

Echo’s van trauma slachtoffers als daders, daders als slachtoffers

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Mimesis Looks more Like a modern Phenomenon.

What is the best scene in the Gospel?

Links Narcisme

 

Advertisements

Bedankt, om creatief te zijn in uw reactie die een aha-moment kan zijn voor een lezer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.