Hoe genees je jouw moeder – of vader kwetsuur?

Hoe genees je jouw moeder – of vader kwetsuur?

Als je onopgeloste gevoelens hebt over uw vader of moeder, kunnen ze door mindfulness, meditatie of gebed getransformeerd worden van belemmering in je leven tot een sterke leraar over het leven, van een kwetsuur naar een litteken.

Karmic knopen

Als u ervoor kiest om het pad te volgen van meditatie, bent u waarschijnlijk  wat worden soms aangeduid als uw “karmic knopen” tegenkomen – die werden veroorzaakt door fysieke en emotionele trauma’s die u hebt verzameld tijdens uw leven. Trauma’s die dikwijls door narcist(e)ische personen werden veroorzaakt.

Bijvoorbeeld, wanneer u in meditatie voor een lange periode zit, kunnen fysieke spanningen in je lichaam veroorzaakt door stress of oude verwondingen zich manifesteren als een stekende pijn tussen de schouderbladen, een pijnlijke nek, of kloppende benen.

Ook, zullen al uw onvoltooide psychologische kwesties als fysieke pijn of andere lichamelijke sensaties, intense emoties, stemmingen of als verontrustende beelden die schijnbaar ontstaan uit het niets worden weergegeven.

Er is geen manier om te voorkomen dat deze ervaringen zich voordoen, noch is het een plicht om die te voorkomen.

Doordat deze gevoelens en emoties zich volledig kunnen uitdrukken terwijl je er voldoende aandacht aanbesteedt, word je ervan bevrijdt.

Een snelle methode is EFT (Emotional Freedom Technic).

De vrijlating van deze knopen kan omschreven worden als een ontspannen. Er is geen haast bij dit proces, noch te weten wanneer het zal worden voltooid.

Er kan een categorie van karmic knopen zijn die met name  moeilijk voor u zijn om te behandelen.
Dit komt bij veel mensen voor.

Dit is de emotionele bagage.

Dit zijn psychologische – trauma’s die zich mogelijk hebben voorgedaan in uw gezin van herkomst.
Het is mogelijk veroorzaakt door uw moeder, vader, broers of zusters of beiden.
Dit trauma kan veroorzaakt zijn door een ouder die afwezig was of aanmatigend, die ongepaste acties gepleegd heeft of is mislukt om positieve actie te ondernemen, of die te weinig of te veel interesse in u had.
Of het kan ook de interacties zijn tussen uw ouders die voor u traumatiserend werden.
Dit  is allemaal koren op de molen van mindfulness, meditatie of gebed.

Een trauma waarbij de moeder of vader soms wordt aangeduid als een “wond” omdat het schadelijk is voor de lichaam-geest band , moet goed genezen. Zo’n wond laat vaak een litteken of zwakte in uw lichaam of emotionele make-up over.

Geen wond veroorzaakt  meer schade voor zowel mannen als vrouwen dan de moeder wond.

Uw relatie met uw moeder of wie de taak van “moederschap” op zich neemt,
is de primaire relatie in uw ontwikkeling, en een onvermijdelijke voorwaarde voor veel van je leven. Diegene die oa. de kleine verzorging doet van ververzen, eten geven, te slaap leggen, troosten, bevestigen, spelen, lief zijn, glimlachen enz in de eerste levensmaanden.

Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat als u grote problemen had in die moeder relatie dat u daar wel zult uitgroeien met de tijd.

Mijn vrouw (die armoede consulent is) is verbaasd om te ontdekken hoe vaak zowel mannen als vrouwen en alle leeftijden verslagen worden door de overweldigende onopgeloste gevoelens over hun moeders.

Als u deze gevoelens niet erkent en ze verdringt dan zijn ze gedwongen om gevangen te blijven voor altijd in uw hart en geest als een negatieve “moeder afbeelding,” die de mogelijkheid voorkomt om een authentieke relatie op te bouwen.

Vele malen hebben wij geluisterd naar mannen zowel als vrouwen met hartverscheurende verhalen van desinteresse, ongepast gedrag of verwoestende afkeuring van hun moeders van dergelijk grote omvang dat ze nog tientallen jaren later hun innnerlijk leven verstoort.

“Wat moet ik doen?” vragen zij: “Hoe voorkom ik de impact van dat trauma?”

Het goede nieuws is dat het eventuele trauma, met inbegrip van de moeder wond, deel van uw mindfulness, meditatie of gebeden praktijk kan uitmaken, maar het slechte nieuws is dat u het niet kan voorkomen dat u door deze meditatie pijn zult tegenkomen bij het herinneren van gebeurtenissen,
hoewel de oorzaak in het verleden ligt.

Meditatie van de moeder wond.

In uw meditatieve gedachten kunnen de pijnlijke gevoelens worden ontvangen waaraan u aandachtig kunt werken.

Er zijn een reeks technieken en reflecties die u kunt gebruiken om te oefenen wat ik noem de “het gebed van de moederwond”  om deze te transformeren van een belemmering in je leven in een leraar van het hart.

“Transformeren” betekent niet het repareren of weg te gaan van het trauma en littekens veroorzaakt in uw kinderjaren; in plaats daarvan, het langzaam ontwikkelen van een nieuwe relatie met uw moeilijkheden,
zodanig dat zij niet langer een controlerende factor in uw leven zijn.

Uw moederwond is een deel van uw persoonlijkheid waarmee je een gesprek voor het ‘Ene’ aan gaat.

Wat misschien een hardnekkige wond lijkt, kan wellicht zelfs een punt van inspiratie en diepe begrip voor uzelf worden en dus ook voor mensen met gelijkaardige ervaringen.

In zekere zin is het radicaal om te denken dat wat u heeft gewond ook een kans is die de zaden van uw bevrijding bevatten.

Twee waardevolle ingrediënten hebt u nodig voor een sterke praktijk gerichte aandacht en intense energie.

Hoe genees je een diep emotionele wond met meditatie of gebed?

U begint door alert te blijven op die momenten dat  je merkt dat je vasthouden aan afkeer of gevangen bent in enkele “wijzen” verbonden met problemen met uw moeder.

U herinnert jezelf aan de noodzaak tot behandeling van dit moeilijke verleden of
de emotie wanneer je in meditatie of gebed gaat.

Uiteraard zijn er de vragen waarom jij dat moest overkomen, en de oneerlijkheid van de situatie.
Die vragen kunnen gesteld worden aan God, zoals Job die vragen ook stelt.
Nogal snel zal er een mechanisme van ‘zondebok‘ ontstaan zijn, die een geïsoleerdheid teweegbracht.

Uw bedoeling is flexibeler te worden in uw emoties, de woede en verdediging los te laten, en om te stoppen met het onderdrukken van uw gevoelens. U woede te uiten tegenover God, en toch erop hopen dat er een zingeving achter zet, die in stilte bij u zal opgeroepen worden. Dit vind je ook in de psalmen waarin menig woord gevloekt wordt.

Terwijl je over uw moederwond mediteert zoekt u een gemakkelijke fysieke vorm (pose) om uw lichaam een grotere flexibiliteit te helpen vinden. Dit is hoe je begint als jezelf wenst  uw sterke emoties i.v.m. uw moeder te behandelen.

Ik bedoel dat letterlijk.

Je leert om een bepaalde pose aan te nemen op een ontspannen manier  die zich gaat uitstrekken over u.

Dit is een vorm van emotionele yoga over uw moederwond.

Elke keer dat u die spanning tegenkomt, herkent u dit als een bijzondere vorm die in de geest verscheen:
het is mogelijk dat het een gebeurtenis is uit uw geheugen, een huidige frustratie en een momenteel gevoel die wijst op een gebrek aan de mogelijkheid om iets te bereiken wegens hoe het verleden  u heeft gevormd. Wat in het verlden is gebeurd is onomkeerbaar in tijd, maar niet in resultaat.

Blijf je bewust van de vorm van de ervaring, merk de pijn en enige weerstand die zich voordoet.

Voldoe aan deze gevoelens met mededogen, gelijkmoedigheid, en vergevingsgezindheid.
Het maakt niet uit of die gedachten en gevoelens die opwellen donker en ongepast zijn.

Dit is een meditatie voor het verzachten van het hart, en een overgave aan wat waar is op dit moment.

Ondanks het ongemak dat dit kan veroorzaken, kunt u met wat is ontstaan in je geest werken.
Het is slechts een gedachte die emotioneel geladen is die voorbij komt.

Wanneer u de praktijk mindfulness van gedachten en emoties beoefent, doe je wat de Boeddha onderwees als “derde basis van mindfulness.”

narcisme.blog VKoN Solidariteit met slachtoffers van narcist(e)(e)
Meditatie heeft ook aangetoond dat het een positieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid. Verder onderzoek is echter nodig naar de effectiviteit van verschillende behandelingen.

Mindfulness – meditatie en gebed zijn onbevooroordeelde focus.

Daarom moet je je niet opladen met schuldgevoelens of schaamte over emoties of gedachten die zich hebben voorgedaan.

Door het herhaaldelijk stilstaan bij moeilijk gevoelens en lichamelijke sensaties,
ook verschuivingen in uw perspectief van het verleden ontstaat er genezing.

In uw emotionele reacties word je veel minder reactief en flexibeler.

Het is niet dat uw geschiedenis wordt herschreven, maar dat jezelf ervaart dat de geschiedenis wordt omgezet.

Wanneer een trauma zichzelf vooreerst presenteert, zijn altijd uw gevoelens niet helemaal duidelijk.

Echter, alle emoties zijn voelbaar in het lichaam, dus als je aandacht besteed aan uw lichamelijke sensaties, ben je in direct contact met uw gevoelens en u helpt hen door ze te identificeren.

Niet vergeten dat wanneer je aandacht besteedt aan die gevoelens dat je niet gaat beweren dat je herinneringen of gevoelens de absolute feitelijke en onbevooroordeelde waarheid over het verleden zijn.

Het is eerder uw werkelijke ervaring van het moment dat het object van uw mindfulness is, en niet uw oude verhalen of uw interpretatie van hoe je kindertijd moest worden.

U hebt wellicht bepaalde verborgen misvattingen, die u bij de behandeling van de moederwond  zal belemmeren.

Een fout in perceptie is te denken dat het mogelijk zou moeten geweest zijn dat u als een kind zou moeten opgegroeid kunnen zijn zonder dat u door ervaringen zou verwond worden.

Alle kinderen leren door in het leven gekwetst te worden.

Één of andere hoeveelheid verwonding is onvermijdelijk en in zekere zin nodig.

Het is de ernst van het trauma, het kader van de wond, en hoe deze wordt behandeld die bepaalt of de moeder wond tot kracht en heelheid of lopende trauma leidt.

U mag ook in het geheim geloven dat uw wond lelijk is, iets om zich te schamen.

Maar vragen over de wonden door uw vrienden maakt ze niet minder aantrekkelijk.

Zijn ze niet geïnspireerd wanneer zij die wonden op een moedige wijze behandelen?

Waarom zou dat niet hetzelfde zijn voor u?

Als er een deel van u is dat u onaanvaardbaar vindt, maak het voorwerp van uw Liefderijke praktijk, plaats het voor God of hoe jij God ook noemt.

Hoe genees je jouw moeder - of vader kwetsuur? Johan Persyn online marketing network coaching and training for christians Hoe genees je jouw moeder - of vader kwetsuur?Vooral, kijk naar de misvatting dat je zonder het te beseffen wilt dat het verleden anders was dan het was.

Johan Persyn

Email: jo030256@gmail.com

Blijf lezen

La Source que je cherche

Hoe stop je de emotionele afhankelijkheid en verslaving aan de narcist(e)?

Zelf-vergeving om de schuldgevoelens kwijt te geraken door de narcist(e) ingeplant.

 

 

 

Advertisements

Dank je om creatief te zijn in uw reactie!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.