Verlos ons van Emotioneel misbruik door een narcist(e)

Signalen van emotioneel misbruik door een narcist(e).

Emotioneel misbruik van kinderen.

Daarvan is sprake als de emotionele voeding van het kind naar de ouder gaat in plaats van zoals het hoort: van de ouder naar het kind.

Als kind het mislukte seksuele leven van een ouder dient te aanhoren onder veel drama met daarbij alle details is dit volgens mij emotioneel misbruik ongeacht de leeftijd.

Het is dit emotioneel misbruik dat later in relaties voor de emotionele pijn en onrust en het gepieker zorgt bijvoorbeeld doordat bij elke erotische ervaring beelden van “vieze” situaties naar voor komen.

Kinderen kunnen later op die manier geremd zijn om relaties aan te gaan enerzijds omdat het moeilijk is met een partner over die intieme gevoelens te praten, anderzijds door dat het kind niet weet hoe het zal reageren op erotische prikkels.

Bij een ouder te dienen slapen na een sterfgeval is emotioneel misbruik omdat de behoeften van het kind worden opgeofferd aan de behoeften van de ouder.

De moeder is op die manier geen moeder en het kind geen kind. Het kind heeft te doen met de ouder en wil troosten en helpen. Het kind zal merken dat het de ouder niet kan helpen en zal denken dat het aan haar/hemzelf ligt.

Het is emotioneel misbruik van kinderen als ze gevraagd worden omdat “een ouder zou blijven” waar hij/zij normaal wegloopt,  gedurende een conflict.

Als een ouder zijn kind niet kan loslaten, is het heel moeilijk voor het kind om de ouder los te laten, ook dat is emotioneel misbruik.

verlos ons van het emotioneel misbruik door narcist(e)en

Een kind dat in een situatie gebracht wordt dat het een ouder dient te beschermen tegen een andere ouder is emotioneel misbruik van een kind. Dat kan natuurlijk niet lukken. Je kunt niet “de liefde” of  “bescherming”  aan een ouder geven die het nodig heeft.

Een kind dat zijn ouders probeert te behagen zodanig dat er geen gewelddadig conflict uitbreekt is ook emotioneel misbruik.

Een ouder die ‘persoonlijke informatie’ bespreekt met zijn kind, die zouden dienen besproken te worden met de ouder, ook dat is emotioneel misbruik. (bijvoorbeeld het vreemdgaan van een ouder, de moeilijke jeugd van een ouder, het bij elkaar blijven voor de kinderen).

Dat zorgt allemaal voor druk op het kind.

verlos ons van het emotioneel misbruik door narcist(e)en

Het aangaan van een vreemd geheimpje, bijvoorbeeld het samen slapen in dezelfde kamer, bijvoorbeeld de vrijpartijen van een ouder met een ander, bijvoorbeeld het drankgebruik van een ouder, bij voorbeeld arrestaties en accidenten is ook emotioneel misbruik.

Op die manier wordt het kind behandeld als een volwassene terwijl je met al deze problematieken van de ouder, als kind er niets mee kan doen. Je kunt geen kind zijn, en de ouder ontkent zijn ouderrol.

Het als kind steeds bij een ouder moeten blijven omdat ze anders eenzaam is, en zo niet de ruimte hebben om als kind je ding te doen is emotioneel misbruik.

Verschillende confrontaties met een jammerende, huilende ouder die steeds over vroeger begint terwijl ze zegt “Dat er niks is.” Als je vraagt wat er scheelt. Uiteraard krijgt het kind dan ook de neiging om te huilen. Als een ouder tegenover een kind probeert te bewijzen hoe goed zij/hij wel is voor het kind, zal dat kind daardoor ook zeker geraakt worden en maakt het kind neerslachtig.

Een kind dat wordt ingezet om een probleem op te lossen dat een oudertaak is brengt het kind in een loyaliteitsconflict.

Het ongevraagd advies krijgen van een ouder waar je niets mee kunt aanvangen. Daar komt een rolverwarring uit voort. Dan krijg je een soort vriendschap relatie met je ouder.

Dat lijdt er natuurlijk toe dat je weinig of geen echte vriendschappen ontwikkelt, want die krijgen niet de tijd, en zouden ook concurrentieel zijn voor de “gevoelige”ouder.

Een ouder die de slachtofferrol speelt, eventueel zelfs tegenover de andere ouder als dader en daarover spreekt met het kind is emotioneel misbruik.

Een ouder die tegen zijn kind zegt : Jij maakt me tenminste gelukkig. Of jij bent mijn lievelingetje. Daardoor krijg jij een ondergeschikte rol om je ouder gelukkig te maken.

Het leren jouw gevoelens ondergeschikt te maken aan de gevoelens van de ouders, is een teken van emotioneel misbruik.

verlos ons van het emotioneel misbruik door narcist(e)en

Dingen als kind op je bordje krijgen zoals de ouder die steun zoekt, die je niet aankon was minstens zo erg.  Hoe moet een kind bijvoorbeeld antwoorden op de vraag “wat is de zin van het leven” of hoe moet het redenen verzinnen om dat een ouder geen zelfmoord zou plegen?

Op die manier krijg je als kind een verantwoordelijkheid die je als kind niet wilt, niet nodig hebt en belastend werkt. Daarbij word je als kind ook uitgespeeld tussen de ouders.

Een ouder die zich beklaagt dat ze het altijd alleen moet uitzoeken maakt het kind machteloos vooral dan als ze de ouder zien wenen want ze kunnen de ouder niet helpen.

Er is daarnaast ook van emotioneel misbruik sprake als een kind wordt ingezet in volwassen situaties. Bijvoorbeeld aan een kind van 12 jaar verplichten een demente bejaarde te helpen op het toilet.

Emotioneel misbruik van volwassenen door de narcist(e)

Advertisements

Dank je om creatief te zijn in uw reactie!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.