Hoe kunnen we ooit genezen van dit narcistisch gedrag dat we ondergingen?

Ontluisterende voorbeelden van narcist(e)isch gedrag van ouders leren kennen.

Sommige onder u zullen de volgende 2 uur besteden aan het lezen van elk bericht dat over narcist(e)isch gedrag verteld wordt. Eindelijk beseffen ze dat ze zelf niet gek zijn. Gezien wat ze lezen, hadden ze dat nog niet gezien, tot ze er meer over lezen en voorbeelden zien van narcist(e)isch gedrag wat anderen hebben meegemaakt.

Er is dan zoveel herkenning. Misschien ga je nu eindelijk je onafhankelijkheid verklaren ten opzichte van jouw narcist(e). Dat zou een symbolische wedergeboorte zijn. Kies er nu een datum voor.

We kunnen dat gerust vieren in onze Facebook Groep. Volwassen kinderen van narcist(e)ische ouders.

Daar vind je de steun die je nodig hebt. Het is normaal als je nieuw bent in het ontdekken van het narcist(e)ische proces dat je echt kunt worstelen. Je kunt het zelf moeilijk hebben om een commentaar te schrijven.

Je eigen verhaal over je narcist(e)ische ouders ontdekken.

Het idee dat je bijvoorbeeld over je moeder gaat vertellen dat ze een narcist(e)ische ouder is doet je zelf reeds schuldig voelen. Het wordt zo gemakkelijk automatisch aangenomen dat moeders per definitie goed zijn.  Voor het grootste deel kan dat diep geworteld zitten in de soort godsdienstige opvoeding die je speciaal van je narcist(e)ische ouder hebt ontvangen.

De relatie die je had met je narcist(e)ische moeder zal zeker als je een dochter bent van invloed zijn op je gehele leven. Uiteindelijk is je moeder je rolmodel. Over je moeder praten met vrienden was nooit een onderwerp dat we gewoon zijn om over te praten.

Maar ik hoop dat je door deze blog je niet meer zo alleen voelt. Wil je nog meer nabijheid en wens je je angsten te ventileren bezoek me dan en zend me een persoonlijk bericht op mijn Facebook profiel. Het kan de eerste keer zijn dat je er over vertelt en dat is een belangrijke stap, hoe moeilijk ook.

Het valt me ook op dat een narcist(e)ische moeder dikwijls een duo vormt met een zeden delinquent. Dat alleen al kan het zeer moeilijk maken om er over te praten omdat het best mogelijk is dat de ervaringen die je als kind hebt zo walgelijk zijn dat je ze moeilijk onder ogen kunt zien.

narcist(e)isch gedrag

Maar het is tijd voor een verandering.

Je hoeft niet meer zo alleen te zijn. Je kunt suggesties gebruiken en opmerkingen van mensen met gelijkaardige ervaringen want die zijn een middel om je te helpen door je ervaringen.

Overwinnen van het schuldgevoel dat je zou aangepraat worden mocht je moeder het weten is ook al een stap.

Ze kan je gaan vertellen dat er geen reden is om ongelukkig te zijn over het verleden omwille dat je een vriend, een man of kinderen hebt.

Maar als je de gebeurtenissen op een rijtje zet, de scheldpartijen, de valse beschuldigingen dan is dat een reden om niet meer met haar te praten tot ze zich verontschuldigd.

Je hoeft niet zeker te zijn of je moeder een 100% narcist(e)e is.

Ook zij kan een slachtoffer en zondebok zijn, in haar relatie met haar moeder.

Misschien is er nog een beetje mogelijkheid dat ze wat empathie heeft.

Misschien door haar kinderen vreselijk te behandelen wil ze haar eigen moeder behagen door ze dezelfde opvoeding te geven die zij van haar moeder heeft gehad?

Heb je een broer die ze beter behandelt?

Ben je eigenlijk meer begaafd dan je ooit dacht en werd verteld?

Ben je een middelste kind?

Als je iets onderneemt wordt dit belachelijk gemaakt en ontvang je dan een nep sarcastisch enthousiasme?

Dit zijn wellicht allemaal vragen die je je gaat stellen als je verder leest over narcisme.

narcist(e)isch gedrag Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcist(e)ische ouder johanpersyn.com

Het is niet zo vanzelfsprekend om je persoonlijk verhaal te vertellen.

Elk gebeurtenis van narcist(e)isch gedrag van jouw verhaal kan je samenbrengen met mensen met dezelfde achtergrond en hen helpen.

Volwassen kinderen van narcist(e)ische ouders zoeken andere volwassen kinderen van narcist(e)ische ouders op.  In het algemeen hebben die volwassenen een toewijding om anderen te helpen omdat ze niet opnieuw in de netten van een narcist(e) zouden vallen.

Er zijn immers twee richtingen : Enerzijds een slachtoffer blijven en anderzijds zich vooral in zichzelf verdiepen of een inzicht verwerven door theorie, ervaringen van anderen en je persoonlijke ervaringen te evalueren van narcist(e)isch gedrag.

Daardoor kun je een aha moment krijgen.

Wie weet dat zulke mensen bestaan?

De omvang van het misbruik is schokkend en ontluisterend, omdat ieder ervan uitgaat dat die mensen het zijn die het meest van de narcist(e) houden.

Hoewel al de feiten het tegendeel bewijzen.

Maar sommige families hebben een algemene disfunctie die ze goed weten te verbergen.

Het is absoluut noodzakelijk voor je fysieke en geestelijke gezondheid dat je de manipulaties gedaan maakt.

Graag je commentaar onderaan deze pagina, maar weet dan ook dat ik geen grofheid publiceer, dus houd uw opmerkingen respectvol, niet alleen voor mij, maar ook omdat we niet allemaal op hetzelfde punt van herstel aangekomen zijn.

Like, becommentarieer en share dit artikel want het kan ook één van uw vrienden behulpzaam zijn.

Johan Persyn

PS : Vindt u dit artikel interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u eens kunnen glimlachen van herkenning en erkenning? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, een goed idee want dan kan ik voor meer van dit zorgen.

Bevrijding van trauma, angst en onmacht Op weg naar gezonde autonomie en liefde, nieuwe inzichten in het werken met opstellingen

Symbiose en autonomie Een weg uit symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid – Traumaopstellingen als nieuwe benadering

Vroegkinderlijk trauma zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren

Hechtingsstoornissen praktijkgericht therapiehandboek voor ernstige hechtingsstoornissen bij kinderen

Co-parenting met een narcist(e)ische ex

Kenmerken van narcist(e)ische moeders

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist(e)

Hoe ga je jouw leven en dat van de kinderen terugwinnen

 

Advertisements

Dank je om creatief te zijn in uw reactie!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.